Unpack NFC & micro:bit

Half december waren mijn unplug micro:bit blokken af en dat gooide ik op twitter. Daar kwam toen een reactie op uit Taiwan dat je ook een NFC reader aan je micro:bit kan hangen en dan kun je op je kaarten een NFC sticker plakken die de NFC reader kan lezen en zo een programma kan uitvoeren. Zogezegd zo gedaan. Binnen een week was mijn bestelling uit China binnen en was het zoeken naar hoe sluit ik hem aan, welke kabels moeten waar komen. Na wat gepuzzel deed hij het gelukkig.

De kabels moeten op de volgende manier verbonden worden: De groene (T) naar P13, de blauwe (R) P14 de rode en zwarte achter de P14. De knop op de Reader moet staan op UART en het micro:bit board kan of power krijgen van de micro:bit dit er bovenin zit, of van een los battery pack met een mini usb.

  • Met deze code kun je eerst kijken welk nummer heeft je NFC sticker. Dit nummer schrijf je op en gebruik je in je programma.
  • Hierna gebruik je deze code die de chip uitleest. Hij geeft een piep en een check teken. Hij maakt een variabele van de NFC chip en die verstuurt hij als een zin naar de andere micro:bit. Die voert de code dan uit.
  • Hierna gebruik je deze code met alle verschillende opdrachten. Ik heb 2 verschillende knoppen A gemaakt en 2 verschillende knoppen B, ik heb een dobbelsteen gemaakt die evenveel piept als de punten van de dobbelsteen, harry potter muziek etc.
  • En als laatste heb ik deze code gebruikt zodat ze er een macqueen mee kunnen aansturen

Ik heb speciaal voor deze les een aantal opdrachten gemaakt voor mijn visueel beperkte leerlingen. Ik heb ze op dik papier gezet en ik heb hier braille op gezet. Tevens heb ik de codes ook in python uitgeprint en ook in braille laten zetten. Hierdoor krijgen de leerlingen meer kennis over hoe je kunt programmeren.

Hier kun je mijn blokcode uitprinten en hier is het document met python.

Share this:

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *