Pauline Maas

4PIP is in 2005 opgezet door Pauline Maas. Haar roots liggen in de ict en ze promoot al 15 jaar digitale vaardigheden en programmeren in het onderwijs. Ze geeft lezingen over computational thinking, lessen aan kinderen en workshops voor docenten mbt programmeren met bijvoorbeeld de  microbit en scratch.

Pauline is praktisch ingesteld en altijd op zoek naar creatieve oplossingen voor nieuwe uitdagingen in het onderwijs. Zij doorspekt haar presentaties met de nieuwste technologie. Zij zet mensen het liefst zelf aan het werk. Of het nu gaat om het maken van simpele computerspelletjes, websites, filmpjes, of de eerste beginselen van het programmeren: digitale vaardigheden leer je het beste door het zelf te doen.

Pauline bracht al verschillende producten op de markt. Zoals een internetkwartet en een internetmemoriespel en het programmeer spel CodeWise.

Daarnaast schreef ze een aantal boeken, drie boeken over GameMaker (een programmeertaal om games in te maken) en in het  boek ‘CodeKlas’ beschreef ze samen met 40 andere auteurs 40 tools waarmee je op je school met programmeren aan de gang kan gaan. 

In oktober 2018 kwam het online boek microbit101 beschikbaar om 101 projecten te maken met de microbit.

En natuurlijk staat ze nog steeds “gewoon” voor de klas in het speciaal onderwijs in Arnhem. Daar is ze de computerjuf, begeleidt ze het iPad-project en heeft ze een maaklab opgezet waar de ictlessen en de technieklessen gecombineerd worden.

Sinds oktober 2016 is Pauline Maas samen met Tessa van Zadelhoff directeur van de Stichting CodeKlas. De missie van de stichting is ‘computational thinking’ door en voor het onderwijs.

Hieronder een opname van een Engelse (online) lezing die Pauline gaf in maart 2021 voor het E2 event van Micorosft over over Programmeren op met de micro:bit.

Hieronder een opname van de lezing (engels) tijdens het international Hackers Festival SHA 2017. 

Share this: