4PIP

4PIP is in 2005 opgezet door Pauline Maas. Haar roots liggen in de ict en ze promoot al meer dan 10 jaar digitale vaardigheden en programmeren in het onderwijs. Ze geeft lezingen over computational thinking, lessen aan kinderen en workshops voor docenten mbt programmeren en bijvoorbeeld de microbit.

Pauline is praktisch ingesteld en altijd op zoek naar creatieve oplossingen voor nieuwe uitdagingen in het onderwijs. Zij doorspekt haar presentaties met de nieuwste technologie. Zij zet mensen het liefst zelf aan het werk. Of het nu gaat om het maken van simpele computerspelletjes, websites, filmpjes, of de eerste beginselen van het programmeren: digitale vaardigheden leer je het beste door het zelf te doen.

Pauline bracht al verschillende grote en kleine producten op de markt. Zoals een internetkwartet en een internetmemoriespel, maar ook drie boeken over GameMaker (een programmeertaal om games in te maken). En in haar laatste boek ‘CodeKlas’ beschreef ze samen met 40 andere auteurs 40 tools waarmee je op je school met programmeren aan de gang kan gaan. En natuurlijk staat ze nog steeds “gewoon” voor de klas in het speciaal onderwijs in Arnhem. Daar is ze de computerjuf, begeleidt ze het iPad-project en is bezig met het opzetten van een maaklab waar de ictlessen en de technieklessen gecombineerd worden.

Sinds oktober 2016 is Pauline Maas samen met Tessa van Zadelhoff directeur van de Stichting CodeKlas. De missie van de stichting is ‘computational thinking’ door en voor het onderwijs.

In 2015 bestond 4PIP 10 jaar, klik hier voor een filmpje met een kleine impressie van 10 jaar 4PIP.

Share this:

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *