Computational Thinking SO

Ik heb al eerder verteld op dit blog dat de leerlijn Computational Thinking voor het SO bij ons op Visio zo goed als klaar is. Alle lessen zijn gemaakt en het zijn nog kleine wijzingen en de puntjes op de i. Voor deze leerlijn hebben we heel veel materiaal gemaakt en aangepast. Zo hebben we op veel materiaal braille gezet of hebben we dingen 3D geprint of laten lasercutten of we hebben dingen met stof gemaakt. Ik was vorige week in Huizen om al het materiaal te controleren met twee andere collega’s en al het materiaal netjes in mooie houten dozen te stoppen. Zo blijft alles mooi bij elkaar en raakt het niet kwijt. Het was een feestje om het materiaal zo bij elkaar te zien.

In één van de lessen maken we gebruik van de CodeWise programmeer kaarten die ik samen met Prowise heb gemaakt. Op deze kaarten hebben we braille gezet. Bij één van die kaarten is de opdracht dat je iets moet aan doen of op doen. Daarvoor zijn props, maar voor onze lessen hebben die vervangen door een echte kroon, baard en zonnebril. Dat kunnen leerlingen goed voelen en opdoen.

Nu komt de grootste klus de lessen implementeren in de lessen. Dat gaan vanavond volgend school jaar doen en het idee is om dan Digitale Geletterdheid te pakken.

Share this:

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *