SpringSchool EU CodeWeek

In de week van 12-17 april had ik iedere avond een sessie met zo’n 100 EU Coding Docenten uit Europa met verschillende sessies over hoe zij de CodeWeek aanpakken, wat zij voor ideen hebben en hebben gedaan. Sinds een week ligt de organisatie van de CodeWeek niet meer bij ECP maar bij I&I. Dat is heel fijn en met hernieuwde energie gaan we kijken hoe we de CodeWeek dit jaar tot een groot succes kunnen maken.

De sessies in deze SpringSchool zijn heel verschillend. Soms van hoog niveau en andere keer juist van heel laag niveau. Gisteren had ik een mooie sessie van Felienne Hermans over het door haar ontwikkelde programmeer omgeving Hedy. Dit is een soort tussen stap tussen block coding en scripting. Ik ga dit snel op mijn school uitproberen. Kijken hoe toegankelijk deze website is voor onze leerlingen.

Niet alle sessies zijn even boeiend. Zo was er een heel middag over het Code.org concept. Hierin zitten heel veel lesjes van 1 uur en kun je zien welke levels je leerlingen af hebben etc. Dat vind ik niet interessant, ik mis daarin de creativiteit en het eigen maken van dingen.

De vorige school was de Summer School in brussel in 2019. Daar was ik ook bij en dat was echt geweldig. Zulke leuke contacten opgedaan en inspiratie. Ik hoop dat het volgend jaar weer live is.

Iedere dag wordt er een groeps foto gemaakt. Omdat het tussen 16 en 19 uur is kom ik uit school geraced en dan wil onze kat Mara altijd heel veel aandacht. Dus meestal loopt zij door beeld als we op de foto gaan.

Share this:

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *