Mission to Mars

Vorige week was het proefwerkweek voor de bovenbouw leerlingen. We hadden besloten om voor de onderbouw leerlingen een alternatief programma te maken. Ik kwam op het idee om een “Mission to Mars” nog een keer te herhalen (op mijn vorige school hebben dit gedaan in 2016).

Ik heb al het oude materiaal weer opgezocht (dit kwam vooral van de esero site) . Ik moest natuurlijk al het materiaal wel voor onze visueel beperkte leerlingen aanpassen. Zo heb ik het materiaal in Word documenten gezet zodat ze het kunnen lezen met hun braille lezers. Ook hebben we de planeten gemaakt van karton en ik had hier braille op gezet.

In de ochtend begon met een introductie en hierna kregen ze een rekenopdracht. Toen was het tijd om een landingsgestel te maken van standaard materialen. In dit landingsgestel moest een rauw ei in en dit ei moest heel blijven bij het laten vallen van het landingsgestel. We hadden de leerlingen in 4 verschillende groepen verdeeld en ze gingen enthousiast aan de slag met hun ideeën. Ze moesten kleine filmpjes maken van hun prototypes en na de lunch pauze gingen we voor het echie en lieten we de landingsgestellen van de eerste verdieping naar beneden vallen. Van de vier prototypes bleef maar 1 ei heel.

Daarna hadden we nog een kathoot test en hebben we nog een soda raket gemaakt en de lucht in geschoten. De leerlingen moesten nog 5 punten opschrijven wat ze hadden geleerd die dag.

Share this:

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *