De Nationale Onderwijs PubQuiz

Op twitter kreeg ik verzoek of ik mee wilde doen in het team van de @onderwijswijven met de National Onderwijs PubQuiz. Nu dat leek me wel leuk. We waren met een team van zo’n 15 dames (en 1 heer). De DM op twitter die had het zwaar de laatste dagen voor de quiz.

Twee dagen voor de quiz met een klein gezelschap besproken hoe we het gingen doen. Online zouden we allemaal online zijn op Wonder.me en we zouden onze de voorlopige antwoorden op de vragen delen in meeting words. Allemaal leuke nieuwe tools voor mij. Vooral wonder.me ziet er mooi uit. Je “loopt” Op iemand af en dan heb je daarmee een breaking room. Die personen kun je dan zien en horen. De andere mensen zie je alleen een profiel foto.

Op dinsdag 29e was het zover, iedereen was al vroeg online en het was druk op twitter. De vragen kwamen binnen via een live stream op youtube en de aftrap werd gedaan door niemand minde dan de minister van Onderwijs. De vragen waren behoorlijk pittig (en je mocht niet googelen ;-). Na steeds 20 vragen had je even pauze met een muzikaal intermezzo. En daarna kreeg je de goede antwoorden te horen. De laatste vragen waren muziek vragen, gespeeld en gezongen door onderwijs personen. De liedjes waren zo heel moeilijk te horen en je kon er niet op shazam op los laten.

Met lekker veel gekakel en verschillende meningen hebben we alles ingevuld en genoten van iedereen en het “lawaai” op twitter. We waren zels trending topic op een gegeven moment. Niet tijdens de vragen, maar wel in de intermezzo’s.

De volgende ochtend was het spannend. We moesten wachten tot de lunch maar toen werd de einduitslag bekend gemaakt. En we stonden op de 9e plaats. Helemaal geweldig. Volgend jaar doen we zeker weer mee.

Share this:

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *