Lego zomer 2022

Ik heb deze zomervakantie veel lego projecten opgepakt. Ik wilde al een tijdje meer leren hoe je een automata kan maken en van het één kwam het ander (mede door corona was ik vooral thuis en kon ik niet zoveel).

Lego is zo ontzettend creatief en je kunt heel veel verschillende voorbeelden vinden. Lego is niet alleen een kant en klare doos kopen en deze in elkaar zetten en nooit meer aankomen. Tijdens de #Lego7BuildingChallenge zag ik hoeveel verschillende dingen je kunt maken met 1 kleine lego doos en door de online hashtag zag ik nog meer voorbeelden voorbij komen.

Hier de linken naar de verschillende projecten:

  • Unpack de lego dots doos – een leuke doos met allemaal kleine lego blokjes om een pixel tekening te maken.
  • Vier verschillende automata’s – Ik heb vier verschillende automata’s gemaakt die ik online kon vinden. De vis is echt bijzonder om te maken, hoewel het met best veel tijd koste om hem werkende te maken. De man achter zijn bureau is heel grappig om te maken, de danseres had ik al eerder gemaakt en de eendjes automata was mijn eerste uitdaging.
  • Tekenmachine’s met lego – Ik kwam online deze tekenmachines tegen. Een met de hand gestuurd en een met een motor. Ik heb ze beide gemaakt. Die met de motor aangestuurd doet het beter, maar als je niet zon motor hebt, dan werkt de hand gedraaide ook prima.
  • Lego #Lego7daysbuildingchallenge – Via twitter zag ik deze hashtag voorbij komen. Ik ben snel aangesloten, wat kun je maken van de Legodoos 11017 . Iedereen maakte wat anders en door de afbeeldingen online te delen was het erg inspirerend. Sven Hilbrants
  • Lego Gear bots boekje – Online kreeg ik een tip van dit lego boekje met lego blokjes en korte beschrijving om automata’s te maken.
  • Unpack BrickLink Studio – via twitter zag ik de tip voorbij komen van deze gratis software om een lego project in een 3D tekening te zetten en dit vertaald zich automatich naar een lego handleiding. Wat een super tool.

Share this:

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *