Kwartet Hackers de Baas

Het kwartet wat onderdeel is van het project Hackers de Baas is nu voor iedereen beschikbaar. Het kwartet is ontwikkeld voor het wetenschappelijke onderzoek wat wordt gedaan door TU Twente (Jan Willem Bullee) en wat is uitgevoerd in november 21 – januari 22 in de gemeente Veenendaal op 4 verschillende scholen in 7 klassen 7 en 8 van de basisschool. Meer informatie over dit project kun je hier vinden.

De leerlingen doen een activiteit (kwartet, mini presentaties, dillema’s) over onderwerpen met betrekking tot phising, hacken, wachtwoorden etc. Na de activiteit vindt er een nagesprek plaats waar de docent gespreksleider is. Uit het onderzoek blijkt dat de lessen veel effect hebben, maar dat zo’n activiteit en het gesprek regelmatig herhaald moet worden.

Het kwartet is nu voor iedereen beschikbaar en kan gebruikt worden van bovenbouw VO tot onderbouw VO en natuurlijk ook in het VSO met minder setjes in het kwartet. De 3 lessen en lesbrieven die speciaal zijn ontwikkeld voor dit traject staan online en kunnen worden gedownload. Meer achtergrond over dit project vind je hier.

We zijn nu op zoek naar een andere stad, waar we eenzelfde onderzoek kunnen doen onder zo’m 200 leerlingen in groep 7/8.

Share this:

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *