Global Connect Microsoft

Op de Global Learning Connection 2020 mocht onze V2 klas Anthony Salcito van Microsoft Education interviewen. De leerlingen hadden vooraf een aantal vragen verzonnen (in het engels) en we hebben deze vragen geoefend met de leerlingen. Ik had een voor gesprek met de PA van Anthony en op de ochtend van 11 november waren we er klaar voor. We moesten 15 minuten vooraf al in de call klaar ziten en we kregen instructies dat we lekker entousiast moesten zijn (voor Anthony was het midden in de nacht). Toen hij eindelijk in beeld was ging het heel soepel. De leerlingen stelden hun vragen en ze kregen de antwoorden. We hebben een braille toetsenbord laten zien en laten horen hoe snel onze leerlingen de berichten kunnen “lezen” via hun telefoon. Wat was dat een leuke ervaring om dit zo mee te maken. En grappig dat een paar dagen later kwam de recap van de Global Learning Connection en toen zagen we dat we wel 3 keer in beeld waren.

De leerlingen van de onderbouw van Visio Onderwijs Grave hebben donderdag 12 november bijna 40.000 virtuele mijlen gevlogen over de hele aardbol, We deden namelijk mee met de #MSFTGLOBALCONNECT waar twee dagen lang duizenden scholen over de hele wereld met elkaar online bellen. Door in het Engels vragen te stellen proberen de leerlingen erachter te komen naar welk land ze zijn gevlogen. Vanaf 13.00 uur begonnen we met onze mystery skype meetings. We hadden ieder half uur een ander land gepland staan. Gelukkig hebben we alle landen kunnen raden. We begonnen in Vietnam, hierna kwamen we in Zuid Afrika, toen in Zweden, Zuid Korea, Argentinië en India. Uiteindelijk hebben we in totaal bijna 40.000 miles virtueel gevlogen. We hebben goedemorgen in vele talen gesproken, verschillende vlaggen gezien, traditioneel eten gezien en een volkslied gehoord. Na het invullen van het certificaat en checken of we alle (bingo-)uitdagingen hadden gehaald, stonden er nog Hollandse pannenkoeken klaar.

Tijdens de  #MSFTGlobalConnect van Microsoft heb ik heel veel  #microbit inspiratie sessies gegeven over de gehele wereld met. In totaal 23.000 virtuele miles. Wat een ervaring. Via de site van microsoft hadden ze mij gevonden en konden mij boeken voor een sessie. Ik ben in India, Amerika, Saudi Arabie, Jemen, Egypte en in Polen geweest. Heel veel leerlingen zaten thuis en werden tijdens de sessie ingebeld. Of ik had een klas vol. Jammer genoeg is het volgend jaar niet meer zo via skype maar gaat het via Flipgrid. Daar moet ik dan maar weer even induiken.

Share this:

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *