Digitale Geletterdheid Congres

Eind november was het congres van Instruct over Digitale Geletterdheid. Ik was in het voorjaar al gevraagd of ik hier een workshop wilde geven over de micro:bit. Nu dat leek me wel leuk en na het zomer vakantie werd er natuurlijk overgestapt naar een online webinar. En ongeveer 1 maand voor het congres kreeg ik een belletje dat ze een leuk idee hadden en dat ze een virtuele school hadden gemaakt en dat de congres gangers daar “rond” konden lopen en een lokaal in konden gaan om een sessie te volgen (via een filmpje) en dan de workshopleider vragen konden stellen. Daarvoor moest ik wel naar Instruct komen om een filmpje op te nemen. Ik stond er wat sceptisch tegenover omdat je dan wel de echte interactie mist. Maar half november was ik bij instruct en hebben we een filmpje opgenomen en eind november zat ik online te wachten op de vragen. Die vragen kwamen er gelukkig en ook leuke reacties van de deelnemers. Ik als workshopleider kreeg weinig mee van de virtuele school. Ik had wel alle linkjes van alle andere filmpjes en zodoende kon ik toch wat informatie krijgen over informatie vaardigheden, digitale geletterdheid in het algemeen en het verhaal over Computational Thinking en mediawijsheid.

Share this:

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *