CodeWeek 2020

Ik loop al een aantal jaar mee met de CodeWeek in Nederland. Dit jaar kreeg ik hulp van de enthousiaste Ramon Moorlag (voorzitter van IenI en ook Informatica Docent in het VO) om eens de schouders te zetten onder de CodeWeek in Nederland. In samenwerking met ECP hebben we al voor de zomer vakantie een plan gemaakt voor de CodeWeek 2020.

  • We hebben voor dit jaar 15 EU Leading Coding teachers bij elkaar gebracht in Nederland die allemaal activiteiten organiseren in Nederland mbt programmeren op hun scholen. Al deze docenten hebben een EU CodeWeek thirt gekregen en hebben de CodeWeek gepromoot in hun omgeving.
  • We hebben 12 webinars georganiseerd over mooie onderwerpen als de ethiek van een algoritme, hololens, hedy, microbit. Iedere avond in de CodeWeek was er minimaal 1 webinar. Je kunt de webinars hier terug kijken.
  • Net als andere jaren organiseer ik wat extra activiteiten op de scholen waar ik toch al kom of naar toe ga en natuurlijk ook op mijn eigen Visio School.
  • We hebben ons best gedaan dit jaar en we hebben in Nederland 153 activiteiten georganisieerd voor de CodeWeek. We zijn hiermee op plek 38 terecht gekomen van alle landen die mee doen met deze CodeWeek.
  • In het voorjaar gaan we het wel weer oppakken en kijken we wat er in 2021 van gaan maken.
Share this:

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *