#TeachDay EU-CodeWeek

Afgelopen zaterdag was het #TeachDay van de EU CodeWeek. Er was mij al een tijdje geleden gevraagd of ik twee online presentaties wilde doen over de micro:bit. Dat vind ik altijd leuk. De TeachDay was online met een paar honderd mensen online aanwezig. Er was gekozen voor spatialchat. Deze omgeving lijkt een beetje op wonder.me. Er waren afbeeldingen met collega zalen. Jij als presentator kon vooraan staan en de deelnemers kunnen dan in de “stoelen” zitten. Je kon presenteren en de deelnemers konden vragenstellen in de chat. In de ochtend gaf ik mijn presentatie en toen merkte ik dat er veel vragen waren van kleuter juffen hoe ze met de microbit aan de slag konden gaan. Ik dacht dat komt dus niet aan (dat de micro:bit het beste kan ingezet worden vanaf een 10 jaar). In de middag mocht ik nog een sessie doen dus toen heb ik maar mijn camara aangezet en ben gaan praten en heb ik basis microbit code laten zien. Die kwam beter over heb ik begrepen. Ik heb daarna lekker veel projecten laten zien die ik heb gemaakt.

De middag sessie is opgenomen. Ik ben benieuwd of ik die nog een keer kan terug zien.

De gehele dag was een vol programma met panel discussies en veel meer workshops. En het leuke was in de pauze’s kon je netwerken en als je dicht bij iemand in de buurt kwam dan ging je camera aan en hoorde je elkaar praten.

Hier is de link naar het blog van CodeWeek brussel.

Share this:

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *