Programmeren lessen Basis school

Half oktober was ik op een school in Arnhem waar ik zo’n 2 keer per jaar terug kom om programmeer lessen te geven. Deze keer waren groep 6,7 en 8 aan de beurt. Mooi te zien dat de leerlingen mij al kennen en ik vraag altijd, wat kunnen jullie je herinneren wat jullie bij mij hebben gedaan. Dan komt er zoveel terug (stopmotion, games, scratch, beebot, micro:bit, robots) en ze zijn razend benieuwd wat we nu weer gaan doen.

Voor groep 6 had ik dance dance uitgezocht op de hour of code. Ze doorlopen een tutorial en leren zo herhaling, wat als, random. Ze maken verschillende figuren die verschillende soorten dans pasjes en je kunnen hun eigen muziek en achtergronden maken.

Voor groep 7 hebben de micro:bit start kaarten doorlopen van microbit101.nl. Hiermee krijgen ze een mooie basis om in een vervolg les een basis project te maken.

En met groep 8 wilde ik de website Hack in de Class doen, maar deze site was jammer genoeg door hun ict afdeling geblokkeerd. Dus ik moest even snel schakelen en we zijn met op de makecode website de arcade game gaan maken. Ze kunnen hiermee met een tutorial een game maken en deze game kunnen ze spelen op hun telefoon.

Share this:

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *