MIEE-Meeting Internationaal

Op 1 oktober 2020 hadden we op mijn school in Grave een online Meeting met de het MIEE netwerk (Microsoft Innovatieve Education Experts) van Nederland. In eerste instantie gingen we voor een hybride bijeenkomst met live workshops en online webinars, maar door de Corona maatregelen hadden we toch maar besloten om alles online te doen.

Ik had samen met mijn collega Wendy Voorn en Afke Dijkerman van Microsoft een mooi programma gemaakt. Met webinars en workshops van MIEE’s uit het gehele land maar tevens ook een keynote van Mike Tholfsen en een spetterende afsluiting met een buitenlandse spreker. Ook hadden we een aantal collega’s gevraagd die ook iets konden vertellen over het werken met Teams en OneNote met onze leerlingen.

Alles was klaar op donderdag middag en langzaam logde iedereen in de sessie en na de start van onze directeur Marcel Janssen begon Mike Tholfsen aan zijn verhaal over alle nieuwe ontwikkelingen die er aankomen of de laatste maanden zijn uitgerold. Hier kun je zijn presentatie bekijken. Tevens gaf hij een mooie link naar de website van Microsoft met alle tips mbt toegankelijkheid.

Er was zelfs nog tijd om vragen te stellen aan Mike. Hierna werden er steeds nieuwe meetings gestart met de 12 verschillende presentaties vanuit Visio medewerkers en MIEE’s uit Nederland. Alle 80 deelnemers van de meeting verdeelden zich over alle presentaties. Het leuke van deze online sessies was dat je ook eenvoudig van de ene naar de andere sessie kon hoppen.

Ik mocht ook nog iets vertellen over de integratie van Stream en Forms. Zo kun je aan je filmpjes op stream een vraag koppelen zodat ze bewuster gaan kijken naar zo’n filmpje.

En als afsluiting hadden we @fadzli_ishak die vertelde over zijn mooie school in Malaysia. Wat zij allemaal doen met de leerlingen ook tijdens de Corona. Voor hem was het midden in de nacht. Maar hij vond het erg leuk om op te blijven en ons iets daar over te vertellen.

Share this:

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *