Online Presentatie E2 Event microsoft

Deze week was het 3 dagen lang online #E2 event met zo’n 20 breakout sessies die 3 maal werden herhaald. E2 is het grote microsoft event om docenten van de gehele wereld samen te brengen en ervaringen met elkaar te delen. Ik had het geluk dat ik in 2018 naar Singapore mocht gaan voor dit super event. Ik heb daar zoveel leuke contacten opgedaan en zoveel geleerd en kennis gedeeld. Vorige jaar mocht ik weer naar dit event wat in Sydney zou worden gehouden, maar door de corona ging hij niet door en werd het een online event in het najaar. Dit jaar pakte Microsoft het weer anders aan. Iedereen mocht dit jaar online aansluiten en het event zou 3 dagen duren. In Januari kreeg ik een mail of ik een sessie wilde verzorgen over de micro:bit samen met Melissa Wrenchey. Na een aantal keer met haar online overleg te hebben gehad, hadden we een mooi script voor onze sessie (maximaal 25 minuten). We zouden een gesprek voeren met haar studenten die online microbit workshops geven aan basis school leerlingen. Ook hebben we een flipgrid gemaakt, waar mensen filmpjes op konden zetten.

We hebben deze sessie opgenomen en heel veel pret gehad en natuurlijk moest alles wel een aantal keer over. Maar dat hoort er bij. We hebben het filmpje serieus moeten editen maar toen stond er ook wat. Alles op gestuurd naar microsoft en ook nog wat papierwerk in orde gemaakt. En begin deze week was het zo ver. We moesten tijdens ons filmpje online zijn om de vragen te beantwoorden. Dat was heel leuk. Vooral bij de eerste sessie (europa) waren veel vragen. Wij hadden geen idee hoeveel mensen er steeds naar de sessie keken, later hoorden we gemiddeld 800 man. We hadden een vrolijke sessie gemaakt met veel voorbeelden. Na afloop van de sessies ontplofte twitter en facebook. Met berichten waarin we werden getagd. Ik kon het niet bijhouden.

Het was wel een gek gezicht jezelf zo te zien op een scherm waar je iets verteld, terwijl je er ook gewoon bij ben. Maar door de opnames kon je wel alle um’s en uhhh’s weghalen. We kregen nog een mooi certificaat dat we de sessie hebben gegeven.

Hieronder kun je hem nog een keer zien. Ook alle andere sessie staan online.

Share this:

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *