Onderwijs Inzicht Bussum

Half September was ik met een aantal collega’s bij het Onderwijsinzicht congres in Bussum. Het was op de prachtige locatie het Spant in Bussum. We konden kiezen uit heel veel verschillende lezingen. We hebben ons een beetje verdeeld zodat we informatie met elkaar konden uitwisselen.

Na de keynote was ik bij de lezing: Computational Thinking: inspiratie voor integratie in je onderwijs van Jacqueline Nijenhuis-Voogt. Haar voorbeelden waren vooral gericht op CT lessen in het VO (en dan hoger niveau). Dat vonden wij wel jammer. Maar het zette ons wel aan het denken hoe we nu verder kunnen gaan.

Collega’s van mij waren bij de lezing: Hoe verandert AI de toekomst van het onderwijs? van Eric Postma en die waren daar erg van onder de indruk.

Ik was bij de lezing: Belangrijkste techtrends – neem de regie! van Larissa Zegveld en Wietse van Bruggen maar ik had gehoopt echt wat meer nieuwe techtrends te ontdekken.

Zo’n congres is altijd een feestje om weer veel mensen te ontmoeten en met mensen te praten. Het was zeker de moeite waard en het is fijn dat de presentaties van iedereen online staan.

Share this:

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *