National Onderwijs Quiz 2021

Net als vorige jaar was er weer een Nationale Onderwijs Quiz. Deze quiz werd weer georganiseerd door de Nationle Onderwijs Quiz. We deden weer mee met de onderwijswijven, een vrouwen netwerk van dames die allemaal werkzaam zijn in het onderwijs. We kennen elkaar van twitter.

Er waren 3 rondes met steeds 10 vragen. We hadden daarna even tijd om bij te komen en al onze antwoorden te noteren in in te sturen. Het is wel een grappig gezicht. Op 1 scherm youtube aan met de livestream, op een ander scherm twitter en een zoom meeting met het team. We deden met z’n 9-en mee. En ook mijn man deed ook mee als achterwacht. Ik was wel trots op een aantal antwoorden. Er kwamen afbeeldingen voorbij van docenten uit nederland. Met de vraag wie zijn dit? Ik snel een printscreen maken van de foto en deze uploaden in google bij afbeeldingen. Toen kwamen de namen te voorschijn. We zaten steeds best hoog met de scores. Tot de muziek vragen kwamen, daar wisten we heel veel antwoorden niet. Wel steeds weer bijzonder dat deze liedjes worden aangepast in genre of met nieuwe tekst, dan moet je raden welk lied is dit. Ook wordt dit allemaal uitgevoerd door docenten uit heel Nederland. Wat nieuw was dit jaar dat ze ook een aantal kleine toneelstukjes hadden en je moest raden uit welke films die kwam.

De volgende dag was het spannend, hoeveelste zijn we geworden. Er deden 250 teams mee en wij zaten weer in de top 10 (zesde deze keer). Volgend jaar op voor een prijs (naar een goed doel). Wat een leuke activiteit is dit altijd weer.

Share this:

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *