Make-IT dag

Op 24 maart was weer de jaarlijkse MAKE-IT dag van de Hogeschool de Kempel voor leerlingen van basischolen uit de buurt. Op deze dag vinden er allemaal activiteiten plaats rond techniek en programmeren. Ik was ook weer gevraagd om workshops te geven. Ik had deze keer gekozen om games maken workshops. Op de deur had ik een kleine poster opgehangen dat iedere 45 minuten een nieuwe workshops zou beginnen en al snel had ik het computer lokaal helemaal vol zitten. De leerlingen gingen aan de slag met de Arcade website op MakeCode en daar laat ik zien met behulp van een tutorial hoe ze zelf een game kunnen maken. Na ongeveer een half uur heeft iedereen de tutotial doorlopen en kunnen ze dingen aanpassen naar hun eigen idee of de game op hun telefoon spelen. Met de link kunnen ze ook thuisverder aan de slag. Het is altijd een succes, ik moet alleen goed kijken of de leerlingen niet te jong zijn. Arcade op makecode is echt voor bovenbouw PO. Als er jongere kinderen komen dan zet ik ze aan de gamestudio van het klokhuis.

Share this:

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *