GoOpleiding Online Workshops

Regelmatig geef ik online workshops. Soms van 1 uur soms een hele dag en soms ook een aantal weken na elkaar. Voor Go Opleiding mocht ik in de maanden voor de zomervakantie 3 online workshops geven van 1 dag. Meestal zijn deze workshop erg vol en geef je de cursus aan een man of 15. Maar deze keer hadden we een klein clubje en dat gaf ook een bijzonder sfeer.

Mijn eerste dag was over Robots en Programmeren (scratch). In deze sessie had ik ook gastsprekers van de CoderDojo online op bezoek. Voordat mijn cursus begon had ik al mijn robots uitgestald en dat waren er best veel. Ik werk altijd met een padlet waarop de deelnemers alle informatie kunden vinden en ook hun activiteiten van die dag kunnen opslaan. Zo kunnen ze ook zien wat de andere deelnemers maken.

Mijn tweede dag was over de micro:bit en 3D printen. Voor de micro:bit had ik iedereen een mooi doosje opgestuurd met de micro:bit en eenvoudige electronica. In de middag sloot mijn oudste dochter aan die bij Ultimaker werkt en een mooi verhaal kan vertellen over hoe je met 3D printen aan de slag kan gaan. We hebben zelf ook een 3D scan gemaakt van een object bij je thuis. Iedere deelnemer kreeg later die week zijn 3D geprinten object thuis gestuurd.

De derde dag was over stopmotion en greenscreen. De deelnemers krijgen dan altijd een kleine foto studio opgestuurd en daar gaan ze mee aan de slag.

De cursus is altijd heel praktisch en lekker veel opdrachten zelf doen en met elkaar bespreken.

Share this:

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *