EdCamp Waalre

In November was in Waalre de Edcamp. Het was de zesde keer dat hij werd georganiseerd (ik denk dat ik er vier keer bij ben geweest). Het principe van een Edcamp is: iedereen komt halen en brengen. Er hangen posters op waarop je post-its kan plakken met wat voor sessie je kunt geven. Als er een sessie is die je wilt volgen dan plak je jouw post-it op een later tijdslot. Iedereen neemt wat lekker mee bij de koffie en lunch en het is vooral laagdrempelig. Ik had een collega mee genomen. Na de koffie was er een kort voorstel rondje en hierna begonnen de sessies:

  • Escape room:  Deze sessie werd gegeven door Karin Winters en Jeroen van Gennep. Karin had online een soort escape room gemaakt en alvast een blog geschreven met linkjes naar wie nog meer escape rooms had gemaakt. Jeroen had een fysiek box gemaakt waarin hij dmv reken puzzels leeringen dit wil laten oplossen. We kwamen al snel met ideeën over 8 standaard opdrachten die je steeds op een andere manier kan invullen (rebus, woordzoeker, reken opdrachten). Ik werd steeds enthousiaster. Ik wil ook graag een escape room maken voor de microbit. Hoe gaaf zou dat zijn.
  • Hierna heb ik een kort verhaal gehouden over hoe ik de skype-a-thon deze  week heb gedaan. Ik kon mijn weblog laten zien met het filmpje en tips gegeven hoe je dit kan doen en aanpakken. Er kwam als snel een discussie over internationalisering en hoe je hiermee aan de slag kan gaan.
  • Na de lunch was ik nog in de sessie bij Paul Laaper over badges, hoe kun je dit nu doen en gebruiken zodat ze ook betrouwbaar zijn. Hij gebruikt hiervoor de website van badge craft. Hier kun je de badges maken en uitgeven. Mijn vragen gingen naar hoe deel je ze dan uit en weet je zeker dat ze de badges verdienen. Ik zou wel een ELO willen maken voor docenten mbt microbit. Dat lijkt me leuk.

Het was weer een inspirerende dag en ik ging vol energie naar huis. Vooral de escape room, heeft me aan het denken gezet.

Share this:

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *