CodeWeek School

Half juli was ik in Brussel voor een CodeWeek School event met 25 docenten uit 16 europese landen. Alles in kader van CodeWeek. Er was mij ook gevraagd of ik een micro:bit workshop wilde geven. Nu dat wilde ik wel. Dus ik op dinsdag vroeg in de trein naar Brussel naar European School Net. Daar kregen we een oranje t-shirt en werd het even geopend door Mariya Gabriel. Hierna gingen we echt aan de slag met elkaar. Eerst eens een bingo om elkaar te leren kennen. Hierna uitwisselen wat heb jij al eens gedaan tijdens de code week. Er kwamen super leuke ideeën voorbij.

Op de tweede dag was ik al vroeg bij de locatie en heb ik al mijn microbit materiaal uitgestald. Toen de rest binnen kwam was ik klaar en die ochtend heb ik twee microbit workshops gegeven. Iedereen was erg enthousiast. Er waren nog meer workshops (m-bot, making an app, paper circuit). Na de lunch gingen we aan de slag met unplugged programmeren en code.org. En gingen we gezellig uit eten met elkaar.

Op de derde dag hebben we met elkaar plannen gemaakt voor de nieuwe MOOC en gingen we in de middag naar een museum.

Op de vierde dag zijn er opnames geweest voor de nieuwe MOOC, hebben we een hackathon gedaan heb ik weer een micro:bit workshop gegeven. Hierna was het tijd voor het certificaat en nog meer groeps foto’s.

Het was een super leuk event, waar ik veel verschillend mensen heb ontmoet. Het was een feestje.

Share this:

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *