Teacher Heroes PodCast

Vorige week kwam de podcast online die ik had met Laura Walter-Goudsmit over ict, meiden en techniek, computational thinking, wat we allemaal wel doen in het onderwijs. Het was een leuk gesprek zo. Mijn interview met haar is in de serie Teacher Tech Heroes die ze wekelijks maakt met mensen uit het onderwijs die leuke (technische) dingen doen.

Hieronder zie je de link naar het gesprek.

“De nieuwste aflevering van de Teacher Tech Heroes met Pauline Maas is live.
ICT docent bij Koninklijke Visio, queen of the micro:bit, Microsoft Innovator Expert, Google certified Teacher, Ambassadeur van de EU codeWeek, Directeur Stichting codeklas en auteur! Pauline is al meer dan 20 jaar bezig met digitalisering in en van het onderwijs! Na een carrière in de IT besloot ze om met scholen aan de slag te gaan met digitale vaardigheden!
Pauline is ongelofelijk nieuwsgierig en heeft een grote interesse in technologie, maar belangrijker nog: ze heeft een missie; zorgen dat meiden al jong in aanraking komen met technologie en programmeren!
Een voorloper voor meer vrouwen in tech! Pauline is echt een voorbeeld voor velen! Een aflevering waar we spreken over genderdiversiteit, kansengelijkheid en het belang van rolmodellen van VHTO.
Pauline is altijd bezig, ze neemt ons mee in hoe ze inspireert, hoe ze lesmateriaal ontwikkelt en deze graag deelt. We krijgen een stukje geschiedenis over de codeklas.nl waar ze samen met Tessa van Zadelhoff een schatkist aan lesmateriaal kosteloos aanbiedt, waaronder de welbekende Hagelslag Robot!
Ook bespreken we het ondergeschoven kindje van Digitale Geletterdheid… computational thinking.
Een aflevering bomvol energie en inspiratie, met uiteraard een Gouden Tip: Teach what you preach!
Kijk en luister snel!
CodeKinderen – https://www.codekinderen.nl/

Share this:

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *