microbit op DojoCon

Eind november gaven Peter Heldens en Pauline Maas een workshop op het DojoCon 2023 event in de Koninklijke Bibliotheek Den Haag. Het was een extra bijzonder event omdat de CoderDojo in Nederland 10 jaar bestaat. En wat was het een feestje. Na de opening van Sanne van de Meer kreeg Philip Colligan van de Raspberrypi foundation het woord en hij nam ons mee in al het mooie materiaal wat de foundation allemaal gratis (gemaakt heeft) en wat op veel scholen over de gehele wereld wordt gebruikt. Zijn uitspraak vond ik wel mooi: “Digitale Makers, not Consumers“.

Peter en ik hadden een mooie lange sessie in de middag. Peter vertelde over de vele leuke dingen die we hebben gemaakt en waar ook zijn AI projecten. Na de pauze mocht Pauline wat laten zien hoe je snel iets kunt maken met de micro:bit met de bezoekers van de coderdojo’s en ze liet ook de nieuwe feature zien om je eigen stem op te nemen met de micro:bit. Hier is de link naar de gemaakte code op makecode.com.

Hierna ging Pauline verder met de teachable machine met de micro:bit. In 3 stappen kun je machine learning en de microbit aan elkaar koppelen. Hier is het blog hoe je dit doet.

  1. Maak 3 data classes op de Google Teachable Machine. Export de data naar een url.
  2. Zet via deze link juiste code op de micro:bit met de namen van jouw classes.
  3. Koppel je micro:bit via makeairobots en je data aan elkaar en spelen maar.
Share this:

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *