MakeThon Eindhoven

Half juni was ik heel de week in Eindhoven op de Makethon van “How to raise an Inventor” van het Erasmus+ project waar ik vanaf de zijlaan ook mocht mee werken. Er waren een aantal leerlingen en docenten gekomen uit 4 landen. Zij hadden de afgelopen lesmateriaal gehad van de lego mindstorms, microbit, 3D printen, design thinking. In deze week konden ze laten zien in een MakeThon wat ze hadden geleerd door een Rube Goldberg machine te maken met alle materialen en kennis die ze hadden opgedaan.

We hadden voor deze MakeThon een grote doos ontworpen waarin de knikker kon bewegen, deze dozen zouden tijdens het event aan elkaar gezet worden. Ook konden andere scholen ook nog mee doen met hun eigen doos.

Er werden bijzondere dozen gemaakt en ik had zelf ook een doos meegenomen. Iedere dag waren er activiteiten zoals een escape room met de micro:bit, een breakdance sessie, eten en op vrijdag was het afsluitende event waar ik de keynote mocht geven. Daarna waren er poster sessies en was om half 1 de sessie met de onthulling van de grote ruby goldberg. Het was doodstil in de zaal en hij ging bijna goed.

Share this:

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *