Jury DoYourBit micro:bit

Ik was gevraagd om in de jury te zitten voor de Do You Bit Challenge van de Microbit Foundation. De Do Your Bit Challenge is een internationale wedstrijd om iets te maken met de micro:bit. Je kunt mee doen in 3 verschillende categorien: alleen idee – 8-14 jaar, design en code 8-14 jaar, design en code – 15-18 jaar. Ik heb vorige jaar met 3 klassen meegedaan. Dit jaar was ik begonnen met de brugklas maar toen ik gevraagd werd voor de Jury mocht ik natuurlijk niet de projecten inzenden.

Ik kreeg begin augustus een lijst met 30 projecten die ik moest beoordelen. Ieder project had een stukje tekst, een filmpje en de code. Dus aan mij de taak om deze allemaal te boordelen op originaliteit, implementatie en impact, ieder onderdeel mocht ik 5 punten weggeven. Mijn inzendingen kwamen vooral uit china en korea. Gelukkig werden de verhaaltje in het engels vertaald. Ik heb met veel plezier naar alle inzendingen gekeken. Sommig waren erg goed en sommige waren niets (alleen een smile animatie). Alle projecten moesten ook gekoppeld zijn aan de SDG doelen (dit jaar waren het nummers: 3, 10, 13, 14, 15).

De volgende projecten heb ik beoordeeld:

 • Zwembad sensor, als er iemand in het water valt
 • Je mag hier niet parkeren
 • Vuur alarm
 • Energie besparing met de micro:bit
 • Besparing in de wc (na 4 maal pas doortrekken)
 • Het water level van planten (4 keer)
 • Smart home (3 keer)
 • Persoonlijk overval waarschuwing
 • Een fiets bord als je naar links en rechts gaat
 • Lichaams temperatuur en is het gebouw niet te vol
 • Blinde geleide stok, als de weg omhoog of naar beneden gaat
 • Automatisch sorteren van afval productnen
 • Communicatie tussen docent en leerlingen
 • Pillen doosje
 • Muskieten verjager
 • Zero waste assistent
 • De oceaan schoonmaken
 • In bed plassen (ouderen)
 • Fiets vest
 • Slimme auto die een persoon ziet
 • Dieren volgen

Ik heb alle projecten vakkundig bekeken en de code uitgeprobeerd of dat die een beetje werkte. Ik had 2 echte winnaars met de maximale punten. Nu maar afwachten als de vervolg jury aan de slag gaat met alle winnaars.

Vandaag zag ik de winnaars voorbij komen.

Share this:

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *