BETT Londen 2023

Dit jaar was ik eind maart weer op de grote Onderwijs en ICT beurs BETT in Londen. Op woensdag kon je mij al vinden in het Exell gebouw. Het leek nog groter dan anders. Na wat zoeken, waar staan de stands viel het eerst wat tegen. Ik zie geen nieuwe dingen, er zijn niet veel dingen om uit te proberen. Je moest juist met mensen in de gesprek en dan kwamen er pareltjes uit. De laatste keer dat ik op de BETT was was in 2020, vlak voor de corona. Vorige jaar was hij ook, maar toen was hij zo laat aangekondigd dat ik er niet naar toe kon. Ik was natuurlijk samen met Tessa van Zadelhoff om dingen te bekijken voor de website CodeKinderen.nl en dit jaar waren ook mijn Visio Collega’s Miriam van Hees en Barbara Wolting er ook.

Wat is mij opgevallen:

Samen met Miriam hebben we gekeken naar Edpuzzel. Ik heb hier vroeger al eens wat mee gedaan, het is een website waar je aan een youtube (of ander filmpje) een quiz en/of andere vragen en interactie kan toevoegen. Ik ga dit zeker nog eens (gratis) uitproberen.
Ik ben een aantal keer gaan kijken naar de Indy van Sphero. Het is een klein autotje dat verdomd snel rijd en hij wordt aangestuurd door gekleurde matjes. Iedere kleur heeft een eigen functie (rechtdoor, links, draaien etc). Je kunt dit ook zelf instellen als je wilt. Op deze matje kunnen we voor onze leerlingen kleine plakkertjes plakken zodat de leerlingen deze matjes zelf neer kunnen leggen en een route kunnen maken. Hij kost 119,00.
Ik vond de clever blocks erg leuk. Fysieke blokjes in de vorm van scratch programmeren die de ozobot en dash kunnen aansturen. Er zitten kleine draaiknopjes op zodat je een herhaling enzo kunt instellen. Jammer genoeg zijn ze nog niet in Nederland te krijgen en moeten ze uit Korea komen. Hopelijk kunnen we het snel ook hier uit proberen. http://cleverblocks.net/
Een kleine active wall met een soort beamer op een mat, die je overal kan neerleggen. Onze leerlingen kunnen er dan bij zitten en dicht bij komen. Je kunt het gewoon op de grond neer zetten. Het was bij het poolse paviljoen. Ik hoop dat we dit eens in nederland kunnen krijgen bij ons op school, om het uit te proberen. https://knowla.eu/
Ook heb ik gekeken naar naar de website Nolej AI bij het franse paviljoen. Zij lieten zien hoe je met AI eenvoudige opdrachten aan een youtube (of ander filmpje) automatisch kunt generen. Dat ga ik zeker ook nog eens gratis thuis proberen om te kijken of dit de moeite waard is om zo interactieve filmpjes te maken. https://nolej.io/
Ik liep ook onverwachts aan tegen deze voorlees tool. Een iPad houder in de orm van een giraffe die een boekje voorleest en uit dit boek komen dino’s en andere AR voorwerpen. Het zag er leuk uit. Maar het staat of valt bij Nederlandse content natuurlijk. https://www.arpediabook.com/
Ik heb ook een aantal keer staan kijken bij de root robot. Hij is lekker stevig, er kan een stevige stift in (van een whiteboard) en hij tekent op een whiteboard. Er is zelfs een versie met magneten waar hij op kan rijden als het het whiteboard aan de muur hangt. Je programmeert hem met een app op de tablet, maar ik vind het hem nogal aan de dure kant. (bijna 300 euro bij Conrad https://edu.irobot.com/
Het viel me op dat er veel E-sports was. Enorme zware computers en stoelen, race stoelen, ronde beeldschermen. Dit werd ook druk bezocht door de jongeren en kinderen die op de Beurs rond liepen. Want wanneer mag je nu lekker gamen als je docent er bij is. Ik weet nog niet goed wat ik hier mee moet in het onderwijs. De tijd zal het leren.
Ik heb ook een microsoft Word Examen gedaan. Ik dacht ik doe dat even, maar dat viel vies tegen, toen ik dacht klaar te zijn met mijn 9 vragen, hadden alle vragen nog wel een stuk of 5 sub vragen. Ik heb het examen later nog een keer gedaan en toen was ik gelukkig wel geslaagd. Ik had het idee dat we als school met de leerlingen MOS certificaat konden gaan opzetten met de leerlingen en collega’s, maar daar is deze echt te moeilijk voor.

De Bett is ook mensen ontmoeten, trends zien komen en verdwijnen. Dit jaar kwam mijn man ook op vrijdag en hebben we er een leuk weekend van gemaakt. Ik heb er weer erg van genoten en de data voor de bett voor 2024 staan al weer in mijn agenda (24-26 Januari 2024).

Share this:

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *