4PIP informatie

4PIP is in 2005 opgezet door Pauline Maas. Haar roots liggen in de ict en ze promoot al meer dan 10 jaar digitale vaardigheden en programmeren in het onderwijs als ICT Docent in het VSO. Naast het geven van gastlessen in techniek en media aan leerlingen en docenten, verzorgt ze lezingen over positief mediagebruik.

Pauline is praktisch ingesteld en altijd op zoek naar creatieve oplossingen voor nieuwe uitdagingen in het onderwijs. Zij doorspekt haar presentaties met de nieuwste technologie. Zij zet mensen het liefst zelf aan het werk. Of het nu gaat om het maken van simpele computerspelletjes, websites, filmpjes, of de eerste beginselen van het programmeren: digitale vaardigheden leer je het beste door het zelf te doen.

Pauline bracht al verschillende grote en kleine producten op de markt. Zoals een internetkwartet en een internetmemoriespel, maar ook drie boeken over GameMaker (een programmeertaal om games in te maken). En in haar laatste boek ‘CodeKlas’ beschreef ze samen met 40 andere auteurs 40 tools waarmee je op je school met programmeren aan de gang kan gaan. En natuurlijk staat ze nog steeds “gewoon” voor de klas in het speciaal onderwijs in Arnhem. Daar is ze de computerjuf, begeleidt ze het iPad-project en is bezig met het opzetten van een maaklab waar de ictlessen en de technieklessen gecombineerd worden.

Sinds oktober 2016 is Pauline Maas samen met Tessa van Zadelhoff directeur van de Stichting CodeKlas. De missie van de stichting is ‘computational thinking’ door en voor het onderwijs.

Sinds augustus 2019 werkt ze voor de Koninklijke Visio als ICT docent en werkt ze daar aan projecten om digitale vaardigheden te vergroten bij de leerlingen en docenten en is ze bezig met de leerlijn programmeren die ze mede heeft ontwikkeld voor deze doelgroep (visueel beperkte leerlingen).

Hieronder een korte impressie van 10 jaar 4PIP.

Share this: