Educatief met de Arduino

Tijdens de NOT 2017 waren de 5 lessen klaar die ik had geschreven voor de Arduino (nano). De uitgave zit in een mooi doosje met daarin de 5 lessen, de arduino en al het materiaal om de projecten te maken. Hiernaast zit ook het standaard boekje in het doosje. Dus als je er nog niet genoeg van hebt, kun je nog veel meer projecten doen.

Werken met de arduino is geschikt voor HB kinderen in groep 7/8 die wel van een uitdaging houden. Alle geprogrammeerde files staan online, dus je kunt de software eenvoudig aanpassen zodat je het lampje sneller aan en uit kan laten gaan, of je kunt andere tonen uit je “piano” krijgen. Als laatste project zit er een “Wack the mole” in.

Share this:

2 reacties

 1. Beste Pauline,

  Ik ben erg geinteresseerd in dit boek om met mijn zoon te beginnen met programmeren en systemen te maken. Helaas krijg ik het pakket niet te zien als ik op de link druk. Hubbit lijkt nog maar twee producten te hebben, een rugzak en ‘ledstrip op je wifi.’ Ik kan het nergens anders vinden. Is jouw pakket nog ergens verkrijgbaar?

  Vriendelijke groet,
  Jochem

  1. Hoi Jochen, Ik ben benieuwd hoe oud je zoon in. Voor startende programmeurs in dop is er ook de microbit. Een mooi begin om te kijken of ze het ze leuk vinden. Op http://www.microbit101.nl heb ik veel lesmateriaal gemaakt en kun je een doos kopen met allerlei electronica om alle 101 projecten te maken.
   Pauline

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *